lauantai 23. toukokuuta 2009

Hippipervoilua

Jotta BDSM ei kohdallani vaan muuttuisi liian helpoksi, pohdin sitä telaketjufeminismin lisäksi usein myös ekologisemman elämäntavan kannalta. Suurin osa floggereista, kahleista ja muista BDSM-releistä on tehty nahasta eikä nahan käsittelymenetelmistä usein ole tarjolla erityisen paljon tietoa.

Lähiruoan lisäksi on mukavaa harrastaa lähikahleita. Vaikka Joy Factoryn kahleet ovatkin juuri tuota edellämainittua epämääräisen alkuperän omaavaa nahkaa, voin tyynnyttää omaatuntoani edes sillä, että tuotteet ovat Suomessa tehtyjä ja siis omalla tavallani tuen suomalaista käsityötä!

Hamppuköysi periaatteessa on ympäristöystävällinen valinta, sillä hampun kasvattaminen vaatii vähemmän kemikaaleja kuin esimerkiksi puuvillan. Rawganique jopa tekee köysiä luomuhampusta, mutta valitettavasti hinnatkin ovat sen mukaisia. Korkeahkon hinnan ja olemattoman värivalikoiman vuoksi päädyimme kuitenkin itse tilaamaan köytemme jo aikaisemmin mainostetusta alankomaalaisesta Bind Me -nettikaupasta. Pysyteltiin sentään rapakon tällä puolella, kai sekin on jo jotain.

Jos uskaltautuisi sen ison veden tuolle puolen, olisi vaihtoehtoja vähän enemmän. In Her Tube valmistaa harnesseja kierrätetystä kumista, sen ekologisemmaksi taitaa olla vaikea päästä. The Sensual Vegan tarjoaa niihin kierrätyskumiharnesseihinkin sopivia dildoja ja esimerkiksi vegaanisia kondomeja. Vegan Erotica puolestaan tekee tuotteensa Lorica-nimisestä keinonahasta, jonka pitäisi ominaisuuksiltaan olla lähes aidon nahan veroista.

Valitettavasti eettisesti ja ekologisesti kestävällä pohjalla oleville erotiikkaliikkeille tuntuu olevan vähänlaisesti kysyntää. Kun yhtälöön vielä lisätään BDSM, on kyse melkoisesta alakulttuurin alakulttuurista. Itse olen päätynyt pohdinnoissani siihen, että toteutan omaa hippeyttäni tällä saralla samalla periaatteella kun muussakin elämässäni, terveen järjen rajoissa. Pyrin välttämään turhan tauhkan ostamista ja punnitsemaan vaihtoehtoja aina kun se on mahdollista, mutten jätä asioita kokonaan ostamatta vain sen takia ettei täydellistä vaihtoehtoa löydy.

2 kommenttia:

Poika kirjoitti...

Toki erilaista köyttä löytyy sitten myös täältä kotosuomesta, sillä Ulvilan köysipunomon valikoima on kohtalaisen kattava. Ja tavaran saa vieläpä mittatilaustyönä.

Dramaqueenitis kirjoitti...

Mitenköhän onnistuin unohtamaan tuon Ulvilan köysipunomon vaikka siitä oli puhetta ihan vasta ..

Tänään muuten törmäsin Ylioppilaslehden nettisivujen kautta tällaiseen: http://www.fuckforforest.com/

Sinne siis porno-ostoksille niin sademetsät pelastuu!