keskiviikko 27. toukokuuta 2009

BDSM - connecting people

Tappaessani aikaa töissä lueskelemalla iltapäivälehtiä netitse törmäsin Ilta-Sanomien Seksi ja suhteet -osiossa artikkeliin siitä, kuinka S&M voi lähentää pariskuntia. Pienellä googlettelulla sama uutinen löytyi myös New Scientistin sivuilta, siellä se tosin on julkaistu jo maaliskuun lopulla.

Vaikka tutkimusaihe sinänsä on mielenkiintoinen ja on mahtavaa lukea välillä myös myönteistä BDSM-aiheista uutisointia, kyseessä on melkoinen nollatutkimus. Jos haastatellaan S&M-bileisiin osallistuvia pariskuntia ei tarvitse olla suurikaan tiedemies arvatakseen, että ko. pariskunnat nauttivat sadomasokismista.

Mielenkiintoisempaa on pariskuntien hormonitasojen vaihtelut, joita mitattiin ennen ja jälkeen sessioinnin. Alistuvissa naisissa havaittiin sekä stressihormoni kortisolin että vähän erilaisen hormonin testosteronin tasojen nousevan sessioinnin aikana. Tasot laskivat normaaleiksi varsin nopeasti leikkimisen jälkeen - kuten New Scientist sanoo "if the scene went well". Toisenlaisen lopun saaneista sessioista ei valitettavasti tuloksia erikseen kerrota.

Uutisen ehdottomasti järkevin kommentti tuli brittiläiseltä psykologilta joka huomautti minkä tahansa yhteisen harrastuksen lisäävän yhteenkuuluvuuden ja läheisyyden tunnetta parisuhteessa. En nyt aivan äkkiseltään usko, että piiskaaminen toisi ketään lähemmäs partneriaan jos siitä ei kumpikaan nauti.

4 kommenttia:

Kipukoukku kirjoitti...

Tuo viimeinen virke kyllä nauratti. Sehän olisi helppo resepti kaikille eroparelle: piiskatkaa toisianne, niin liitto säilyy!
Mutta kyllä uskon, että siinä tapauksessa kun molemmat nautti, se lähentää todella paljon, se tekee pariskunnasta tavallaan salaliittolaiset.

Dramaqueenitis kirjoitti...

Saattaahan se piiskaamisen kokeilu oikeasti olla hyödyksi myös silloin kun todetaan yksissä tuumin ettei se kummallekaan sovi - jos makuuhuoneessa uskalletaan nauraa se helpottaa kummasti vuorovaikutusta muissakin huoneissa.

Olen aivan samaa mieltä siitä että jos molemmat asiasta nauttivat S&M tai D/s lähentää paljonkin. Molemmissa tapauksissa kun on pakko olla paljon, paljon rehellisempi kuin ihmiset omien kokemuksieni perusteella vaniljaisemmissa suhteissaan yleensä ovat. Jotta voisi tunnustaa haluavansa piiskaa on asioista pakko puhua niiden oikeilla nimillä, ennemmin tai myöhemmin.

Annie kirjoitti...

Suurin osa seksitutkimuksista on pelkkää sosiaalipornoa. Niiden tieteellinen anti on vähintäänkin kyseenalainen. Viittaan lähinnä iltapäivälehtien "suuriin seksitutkimuksiin".

PS. Laitoin ekat asukuvat sivulleni, mut noi on nyt vaan nahkaa eikä vielä rooliasuja.

Dramaqueenitis kirjoitti...

Annie, kävinkin jo kurkkimassa asukuviasi :) Hyvältä näyttivät!

Täytyy myöntää, ettei nahka koskaan ole minulle ollut varsinainen fetissi vaikka sen tuoksusta kovasti pidänkin.

Ja tänään Stockalla harhaillessani hipelöin taas niitä törkykalliita ja superpehmeitä nahkahansikkaita .. niissä on jotain niin ylellistä! En ole keksinyt, mihin moisia hanskoja tarvisin mutta epäilemättä hankin sellaiset vielä joskus.