tiistai 16. helmikuuta 2010

Hindsight is always 20/20.

On paljon asioita, joiden tietäminen jo etukäteen pelastaisi elämässä monenlaiselta murheelta. Enkä nyt tarkoita mitään elämän tarkoitus -tason tietoa, vaan pikkuniksejä, jotka oppii sattumalta jostain. Omalle kohdalleni osuneet niksit ovat usein liittyneet kauneudenhoitoon, mutta aivan samalla tavalla olisi varmasti ollut mukava tietää näppärämpi tapaa silputa sipuli jo vuosia sitten (silppuamisasioissa inhokkilistallani sipulin ohittaa vain julienne-tikuiksi paloittelua vaativa porkkana). Tämä on juuri sitä hiljaista tietoa, jota jaetaan arkipäivässä ja joka katoaa herkästi sukupolvien väliseen kuiluun.

Joissain asioissa pelkkä tietäminen ei enää riitäkään, vaan asia olisi oikeastaan pitänyt ymmärtää aikoja sitten. Jos jotain olen tämän taipaleen varrella oppinut, niin sen, että nämä kaksi teonsanaa ovat etenkin tunteisiin liittyvissä asioissa usein hyvin, hyvin kaukana toisistaan.

Koska rakastan listojen tekemistä, päätin kerätä omia ymmärtämättömyyksiäni listamuotoon. Tässä siis asioita, jotka toivoisin ymmärtäneeni jo alistujanurani alussa:

1) Kohteliaisuus ja huonon käytöksen sietäminen eivät ole toistensa synonyymeja.

2) Yksityisyyttään kannattaa varjella naurettavuuteen asti, ja sitten vielä hieman lisää.
2b) Kun tuntee olevansa vainoharhainen, on luultavasti lähes riittävän varovainen.

3)Sääntöjä ei ole. Oikeasti.

4) Huonoja hetkiä tulee. Oikeasti.
4b) Kun huonoja hetkiä tulee, lapsellinen kapinointi ei ole rakentavin reaktio.

5) Myös "huonojen" kirjojen lukeminen kannattaa aina.

6) Vähemmistöryhmien sisällä esiintyy ennakkoluuloja aivan yhtä paljon kuin valtaväestössäkin.

7) Lempeä saa olla paitsi muille, myös itselleen.

8) Kyseenalaistaminen kannattaa.

9) BDSM saattaa sisältää pussailua.

Lähipäivinä tiedossa listan tarkempaa pureskelua, häntäpäähän mitä luultavammin ilmaantuu vielä uusia asioita ennen kuin saan edes entiset kirjoitettua pois alta.

1 kommentti:

Helena kirjoitti...

Kohdasta yksi olen täysin samaa mieltä.

Minäkin olen innostunut burleskista. Tykkään siitä, että samoin kuin fetissibileissä, naiset eivät ole burleskissa pelkkiä objekteja eivätkä tiettyyn muottiin valettuja.