tiistai 23. helmikuuta 2010

7) Lempeä saa olla paitsi muille, myös itselleen.

Muiden virheet on aina helpompi antaa anteeksi kuin omansa. (Ja jos ihan totta puhutaan, ei se muillekaan anteeksi antaminen kauhean helppoa aina ole. Saattaa yllättää itsensä olemalla katkera moneen kertaan unohdetuista asioista.) Molempia taitoja kannattaa kuitenkin harjoittaa ahkerasti ja vilpittömästi, se keventää oloa. Tämän viisauden helmen kun yhdistää kohtiin numero 3) ja 4), on aika mielettömän zen. Tai siis olisi.

Varsinkin jos on väsynyt tai elämässä muuten on vähän heikompi hetki, pienikin epäonnistuminen voi saavuttaa suorastaan järisyttävät mittasuhteet. Esimerkki elävästä elämästä ja täysin BDSM:n ulkopuolelta: "kevyen" torttutaikinan epäonnistuminen ei tarkoita sitä, että torttutaikina on tarkoitettu voista valmistettavaksi vaan on varma merkki siitä, että leipojan munasarjat pitäisi poistaa ruosteisella lusikalla koska mikä se sellainen nainen on joka ei edes leipoa osaa.

On ollut vähän epämiellyttävää myöntää itselleen, että pöljäilyyn saakka yltävä perfektionismi taitaa oikeastaan olla vain kieroutunut narsismin muoto. Muut voivat mokailla ja se voidaan heille antaa anteeksi, koska muut ovat pohjimmiltaan epätäydellisiä. Koska minä sen sijaan olen erittäin hyvä ellen täydellinen, ei vastaavaa suoritusta voi minulta hyväksyä. Muut saavat mokailla, koska eivät raukat parempaankaan pysty.

3 kommenttia:

A kirjoitti...

ihan tuohon alkuun viitaten pakko kommentoida, että olen löytänyt itsestäni ihan hirvittävän pitkävihaisen piirteen, josta en todellakaan ole ylpeä. asia, josta norjalainen piikittelee mulle toisinaan.

ja et ole ainoa narsisti, joka hyväksyy muiden epäonnistumiset, mulla silloin kun se sattuu omalle kohdalle, se on jotain aivan ennenkuulumatonta ja niin ei pitäisi tapahtua!

ps. milloin oot koneella, vois taas vaihtaa kuulumisia :)

Dramaqueenitis kirjoitti...

Pahintahan siinä on, että uskottelee kyllä itselleen antaneensa koko asian anteeksi koska on vaan niin Hyvä Ihminen, mutta sitten jää jotenkin kiinni siitä salakaunastaan.

Lie aika yleinen piirre tuo perfektionarsismi, ainakin näin helvetin hyvän näköisten ja fiksujen naisten keskuudessa ;)

PS. En koskaan! Nyt on aika mahdoton tilanne päällänsä, enkä tiedä milloin tulee tilaisuus olla koneella muissa kuin työasioissa yli varttituntia kerrallaan :P

Helena kirjoitti...

Olen perfektionisti ja vihaan itseäni, jos en suoriudu kaikesta täydellisesti. Eli vihaan itseäni suurimman osan ajasta. ;-)

Mutta en todellakaan halua olla mikään muu kuin perfektionisti. En osaa enkä halua. Muille olen kuitenkin armelias.