maanantai 22. helmikuuta 2010

6) Vähemmistöryhmien sisällä esiintyy ennakkoluuloja aivan yhtä paljon kuin valtaväestössäkin.

Epäilemättä osa kuvitelmaani BDSM:n parantavasta voimasta oli se, että pervot ovat jotenkin erilaisia kuin tavikset. Jotenkin avomielisempiä kaiken suhteen, valmiita hyväksymään erilaisten ihmisten erilaiset valinnat aivan kuin toivoisimme muiden hyväksyvän meidän valintamme. Aivan yhtä ahdasmielisiä mekin kuitenkin olemme kuin kaikki muutkin - ehkä eri tavoin ja eri suuntaan, mutta silti.

Varsinkin nettiyhteisöissä toleranssi erilaisuudelle on aika matala. Esimerkiksi Gor on suuntauksena sen verran morkattu, että sen harrastajat muodostavat mieluummin tiiviitä, erillisiä yhteisöjä kuin osallistuvat keskusteluun yleisemmillä foorumeilla. On sääli, että kiihkoton keskustelu asioista ei onnistu eri alalajien kesken, luulen että niillä olisi paljon annettavaa myös erilaista BDSM:ää harrastaville. Ryhmien sisäisten keskustelujen lukeminen on asiaan vihkiytymättömälle usein kohtuuttoman raskasta, ja asiaan tutustuminen jää siten vähän puolitiehen kuten allekirjoittaneen kohdalla on Gorin kanssa käynyt.

Samaan harhaan olen syyllistynyt elämässäni muuallakin. Naiivisti oletin, että vähemmistöryhmät suhtautuisivat toisiin vähemmistöihin positiivisemmin kuin enemmistö (jos sellaista edes on), mutta aivan yhtä lailla feministit, humanistit, rintavat ja persevät sekä perverssit ovat osoittautuneet valitettavan inhimillisiksi.

Harmittavinta on ollut huomata, kuinka epähuomiossa itse käyttää loukkaavaa kieltä. Puhuu esimerkiksi "oikeista naisista" vastakohtana kauneusihanteet täyttäville naisille, tajuamatta lainkaan kuinka se oikeastaan kieltää jälkimmäisten ihmisarvon. Ihan yhtä "oikeita" ne mallitkin ovat, riippumatta elopainostaan. Tai puhuu "taviksista" ja "vaniljoista" ymmärtämättä että siinä niputtaa kaikki perinteisempää seksiä harrastavat jotenkin vähän tylsiksi. Aivan kuin se, että normaaliksi ymmärtämäni seksi on minusta tylsää, kun nautin enemmän jostain muusta, tekisi minusta jotenkin automaattisesti viileämmän tyypin.

4 kommenttia:

Omistaja kirjoitti...

Meitä on niin moneksi ja siinä olet oikeassa, että ns kinkyt luokittelevat itsensä ja toiset hyvin tarkasti ja kapeisiin ryhmiin.
Miksi .. sitä en tiedä.

Oli mieltymykset mitkä tahansa, tulisi meidän "ei vaniljoiden" kuitenkin sietää toisiamme paremmin kun vaniljoita. Vaikka sitten emme ymmärtäisi toisen fetissejä.

En minäkään ymmärrä niitä, jotka ottavat ilmapallot mukaan seksiin, mutta en tuomitse heitä.

Dramaqueenitis kirjoitti...

Itse elättelen toivoa siitä, että kaikki voisivat olla suvaitsevaisia kaikkia muita kohtaan, mutta haaveeksi taitaa jäädä.

En itse ole sitä mieltä että pervojen tulisi hyväksyä erilaiset perversiot jotenkin helpommin kuin niiden puuttuminen. Usein ymmärrystä nimenomaan sinne "tavanomaisemman" seksin suuntaan riittää vielä vähemmän eikä sekään ole mielestäni oikein.

Antaa kaikkien kukkien kukkia ja niin edelleen ;)

Kipukoukku kirjoitti...

Ehkä sen hyväksymisen pitäisi tulla oman kokemuksensa kautta. Opin minäkin hyväksymään paljon enemmän toisssa, kun tutustuin tähän uuteen elämäntapaani. On meilläkin helliä hetkiä, jolloin piiskaa ei edes muisteta, ja "vaniljoillakin" on hetknsä, jolloin tekee mieli purra tai läimäyttää. Oikeastaan pitäisi vain kieltäytyä jaosta "normaaleihin" ja "pervoihin", koska kaikki me olemme molempia.

Dramaqueenitis kirjoitti...

Ihannetilannehan toki olisi maailma, jossa kaikki arkaaiset kahtiajaot olisi murrettu. Sitä odotellessa voi harjoitella vaikka suvaitsevaisuutta aikansa kuluksi ..