tiistai 28. huhtikuuta 2009

Ensivaikutelmia solmupojista

Tilatut Two Knotty Boysin kirjat saapuivat eilen, ikuisesti uteliaana olen siis ehtinyt selailemaan ne jo muutamaan kertaan läpi. Poikakin ehti tutustumaan illalla kirjoihin sen verran, että kokeili muutamaa solmua ja yhtä harnessia.

Ulkoasultaan kirjat ovat miellyttävämpiä kuin kirjahyllystämme jo löytyvä Shibari You Can Use. Sidontojen vaiheet mahtuvat yleensä yhdelle tai kahdelle sivulle, kun shibari-kirjassa ne ulottuvat suurempien kuvien ja erilaisen taiton takia useammalle sivulle. Uudemmassa Knotty Boys -kirjassa kuvat ovat jopa värillisiä, ja kuvien malleilta puuttuu shibari-kirjassa esiintyneen naisen maanisuudessaan jo hieman pelottava virne.

Mutta mikään ei koskaan ole täydellistä. Solmupojat käyttävät sidonnoissaan yksinomaan keinokuituköyttä, ja vielä paksua sellaista - useimmat monimutkaisemmista harnesseista esimerkiksi vaativat 9-11 milliä paksua köyttä. Meidän lelulaatikostamme löytyvällä 6-millisellä hamppuköydellä ei siis saa aikaan aivan yhtä näyttäviä teoksia, minkä lisäksi kierteinen hamppuköysi soveltuu joihinkin solmuihin kehnonlaisesti.

Kirjat siis toimivat erinomaisena tekosyynä ostaa paksumpaa köyttä! Itse ehdin jo melkein ihastua keinokuidun kiiltoon, Poika sen sijaan ei ole tästä asiasta aivan yhtä vakuuttunut. Joka tapauksessa Knotty Boys -opuksiin tutustuminen vaatinee pientä shoppailua, raportoin sopivaa köyttä löydettyämme miltä sidonnat sitten näyttävät. Monia hyviä oivalluksia ohjeista kyllä löytyy, odotan mielenkiinnolla niiden kokeilemista.

Näin äkkiseltään siis Shibari You Can Use vaikuttaa vähän nihkeästä ulkoasustaan huolimatta sopivammalta nimenomaan hamppuköydellä sitomisesta kiinnostuneille. Toisaalta lähes kaikki teoksesta löytyvät ohjeet ovat saatavilla myös Internetistä, kirja on siis jäänyt ainakin meillä vähän tietokoneen varjoon.

PS. Näin sivuhuomautuksena täytyy antaa solmupojille vielä miinus siitä, että ensimmäisen kirjan loppuosasta löytyvässä sanastossa määritellään Top henkilönä, joka sitoessaan kulkee sidottavan ympäri. Erotuksena siis niihin "oikeisiin" Domeihin, jotka käskevät malliaan pyörimään. En tiennytkään, että ero on näin hiuksenhieno!

Ei kommentteja: