lauantai 13. joulukuuta 2008

"Ei pidä provosoitua, kun provosoidaan."

Ottakoon lukijakunta mallia Mauno Koivistosta tätä tekstiä lukiessaan. Tiedän itsekin, että tulossa on rankkaa yleistystä, mutta tämä asia on mietityttänyt viime aikoina niin paljon että siitä on saatava kirjoittaa vaikka se on kovin epäkorrektia.

Olen mietiskellyt, miten miehet ja naiset eroavat toisistaan alistujina (siis keskimäärin, ja tähän selittelyyn lopetan selittelyt). Epäilemättä itse alistumiseen taipuvaisempana törmään aika epäsuhtaiseen joukkoon alistujia, mutta toisaalta tähän mennessä kerätyt kokemukset noudattavat melko lailla sitä mies/naisharrastamisen kaavaa, jonka olen muussakin elämässä huomannut.

Näin karkeasti sanottuna miehet eivät puuhaile tai "ole kiinnostuneita" asioista, miehet Harrastavat. Ja kun asioita Harrastetaan, on oltava kaikki tarvittavat välineet eikä vähempään tyydytä. Varsinkin nuoremmat mieshenkilöt tuntuvat uppoutuvan Harrastuksiinsa usein korvia myöten, riippumatta siitä onko Harrastus pienoisfiguurimaalaus vai jääkiekko. Harrastukselle uhrataan aikaa verta, hikeä tai kyyneleitä säästelemättä. Tytöt ja naiset sen sijaan ovat kykenevämpiä käymään tanssitunnilla vain kerran viikossa tai harrastamaan jotain silloin tällöin. (Tunnustettakoon että itsekin Harrastan, mutta kultakalan keskittymiskyvyllä eli yhtä lajia keskimäärin viikon verran. Tunnetaan myös nimellä hurahdus.)

Sama tuntuu pätevän myös BDSM-kuvioissa. Vaikuttaa siltä, että helpoimmin löytyy sellaisia miessubeja jotka nauttivat äärimmäisestä nöyryyttämisestä ja kivusta. Joille sessio ilman vesileikkejä ja verta ei ole mitään, ja avokämmenellä lyönti käy silityksestä. Varmasti kyse on osittain tyypillisestä internet-uhosta, mutta silti mietityttää. Harvoin nimittäin törmään vastaaviin äärimmäisyyksiin meneviin naisiin. Sen sijaan palveluhenkisistä subeista naisia löytyy paljonkin, ja naiset yleensä tuntuvat painottavan alistamisen henkistä puolta miehiä enemmän.

En ole oikein keksinyt, mistä tällainen ero voisi johtua (jos sellainen ylipäänsä todella on olemassa). Ehkä kiinnitän enemmän huomiota naisiin, jotka ovat kanssani samankaltaisessa tilanteessa eli toteuttavat D/s-taipumuksiaan parisuhteen puitteissa jotenkin "kevyemmin"? Onko vahvasti fyysinen alistuminen miehille jotenkin sallitumpaa? Kamala ajatus, että yläpäänsä palvelusta nauttivat subit ovat yleensä naisia sen takia että "naiset nyt vaan tykkää passata" ja masokistit miehiä koska "pojat tykkää painiakin ja kun naisilla on jo ne kuukautiset".

Ehkä tämä vinoutunut näkemys korjautuisi jos uskaltautuisin pervojen pariin tosielämässäkin. Jossain aikaisemmin käyttämäni "scary people in ill-fitting latex" tosin valitettavasti vieläkin kuvaa melko tarkasti omaa mielikuvaani kinky-bileissä ja muissa vastaavissa tilaisuuksissa pyörivistä ihmisistä. Eihän me olla oikeita pervoja ollenkaan, kun Poikakin varmaan saisi nahkahousuista vain ihottumaa.

3 kommenttia:

A kirjoitti...

hurahduksissa ei ole mitään vikaa <3

ja ihanaa, että blogisi provosoi myös hieman! moista tekstiä olen kaivannut! (vaikka nautin suuresti myös välinetestistäsi, se oli niin sua <3)

tuo kommenttisi "ilman vesileikkejä ja verta ei ole mitään, ja avokämmenellä lyönti käy silityksestä" voisi johtaa myös ikuisuuskeskusteluun siitä, että mikä nyt sitten on se oikea tapa toteuttaa omaa seksuaalisuuttaan. onhan aina ihmisiä, jotka tietävät mikä on se Oikea tapa.


lisäksi voisi varmasti helposti sanoa, että kommenttisi siitä, että miehet Harrastavat on Väärä ja kuinka voit lokeroida sukupuolieroja tuolla tavalla, mutta kun kerran sukupuolieroja löytyy, niin miksi niitä kieltämäänkään. heti jos löydät tietoa passaavista miehistä, jotka painottavat henkistä alistumista, niin kerro mullekin!

Dramaqueenitis kirjoitti...

Taidetaan molemmat olla asiantuntijoita hurahduksissa :)

Ikuisuuskeskustelusta on tulossa toinen teksti myöhemmin, sitä ennen jonossa on muutama Pojan tilaama listaus. Mutta olet kovin oikeassa siinä, että aina löytyy ihmisiä jotka tietävät kuinka Asiat tehdään Oikein. Itsekin huomaan tosin välillä olevani juuri sellainen ihminen.

Löytyyhän niitä passaavia miehiäkin, mutta joutuisit ehkä silti opettelemaan ruoskan käyttöä ;) Poika kyllä varmasti antaa oppitunteja!

A kirjoitti...

hehe, en itse asiassa ees ajatellut kommenttiani noin, ihan yleisestä mielenkiinnosta mietin, että jos törmäät passaaviin miehiin, niin kerro onko sellaisia tosiaan olemassa vai onko se pelkkä urbaani legenda :) vaikka toisaalta voisin kuvitella, että ruoskaoppitunnit vois olla yksi juttu lisää, jota voisin täällä tohkeissani kertoa ja järkyttää muita kanssaeläjiäni :D