perjantai 20. helmikuuta 2015

Hot for teacher

Vaikka asun mielelläni kinkymaailman hattaraisemmalla laidalla, Daddy domit eivät oikein ole koskaan olleet minun juttuni. Mutta mentorit, opettajat ja muut lempeä-ääniset sekundagurut, voi pojat sentään.

Olen viime aikoina istunut useammassakin luentosalissa piirtelemässä arkaaisesti merkkejä peräkkäin ruutupaperille sillä aikaa kun vierustoverit selaavat Tinderiä ja Facebookia, ja muistanut taas kuinka mukavaa hyvää opettajaa on kuunnella. Alan asiantuntijalla on tietenkin paljon kiinnostavaa sanottavaa, mutta kun siihen asiantuntemukseen vielä lisätään sopiva määrä luontaista karismaa ja opetustaitoja, olen aivan myyty. Ihmisen viehättävyys nousee silmissäni välittömästi muutaman pykälän verran, jos saan häneltä opastusta jossain.

Lienee sanomattakin selvää, että varsinaisina kouluaikoinani olin se ärsyttävä hikipinko joka tykkäsi koulusta ja täytti tehtäväkirjan etukäteen. Ja viittasi tunnilla. Löysin jonkun muuton yhteydessä laatikosta jopa yläasteella palauttamiani ylimääräisiä äidinkielen aineita. Siis monikossa.

Saatan olla yksi niistä harvoista naisista maailmassa, joiden koulutyttöfantasiassa kirjoitetaan muistiinpanoja lyijykynä savuten ja tehdään sitten läksyt.

Ei kommentteja: