lauantai 14. marraskuuta 2009

Makea marraskuu

Lohduttoman lokakuun tulokset olivat kohdallani odotettua lohduttomampia: siinä missä Poika hoikkui kilokaupalla, oma painoni ei tainnut aleta grammaakaan. Olen nyt vakuuttunut siitä, että minut on yksinkertaisesti luotu rubensilaiseksi kaunottareksi, eikä yksikään rasvagrammani siis todistettavasti ole liikaa.

Myönnettäköön, että alkoholista kieltäytymisen suhteen repsahdimme jo kuun puolivälin jälkeen, mutta punaviinissähän ei hei oo hiilareita.

Jossain määrin niiden pahuuden hiilareiden välttelyä on ilmassa vieläkin, yksinkertaisesti siitä syystä että molempien olo oli lokakuun aikana huomattavasti tasaisempi. Eikä siinä maailman valkoisimmassa vehnäjauhossa erityisesti ravintoarvoa olekaan, tuskin siis jäämme juuri mistään paitsi.

Mitä suuresta kuurista siis jäi käteen? Ainakin varmuus siitä, etten enää koskaan ala Pojan kanssa kuureilemaan, koska on ihan epistä että toisen nuori, vetreä varsi kutistuu silmissä siinä missä toinen pysyy aivan yhtä pyylevänä. Jossain Tulikettuni kirjanmerkkiviidakossa on nyt myös liuta reseptejä, joita toivottavasti kokeilemme toistekin.

Jos pitäisi valita olonsa keventämiskeinoksi tällainen dieetti tai paasto, alkaisin ehdottomasti mieluummin karppaamaan. Tosin jos paastonsa hoitaa oikein siihen sisältyykin jokseenkin kuukauden verran kasvis- ja täysjyväpainotteista kevytruokailua, joka taitaa olla jokseenkin sama asia.

Mutta olkaamme rehellisiä: suklaalevyn seireeninlaulu kuuluu korvissani aivan yhtä voimakkaana kuin aina ennenkin. Tähän mennessä olen kuitenkin onnistunut kävelemään karkkihyllyn ohi (no joo joo, kerran Poika joutui viemään suklaat takaisin hyllyyn puoliväkisin, mutta mainosständi ei ole sama asia kuin karkkihylly).

2 kommenttia:

A kirjoitti...

voitais harrastaa jonkinmoista reseptivaihtoa jossain vaiheessa, alkaa nimittäin itselläni hieman ideat loppua millaista ruokaa laittaa.

ja vaikkei täysin hiilihydraatittomalla dieetillä olekaan, niin oon itsekin huomannut, että tekee kyllä ihan hyvää vähän tarkemmin miettiä mitä sitä suuhunsa laittaa. esim. sitä pastaa nyt ei ole pakko joka ruokaan pistää (tosin tänäänhän teen maailman rasvaisinta lasagnea :D)

itselläni tämä "kilot kuriin kuukaudessa" on vasta alkanut, mutta vähän veikkaan, että omassa ruhossani ei myöskään tule kummoisempaa muutosta tapahtumaan. tosin yritän silloin myös ajatella, että olen varmaan nykyään niin täynnä LIHASTA ja sehän hei siis painaa enemmän ku läski ;D

Dramaqueenitis kirjoitti...

Reseptinvaihto kuulostaa hyvältä, tosin meidän alakarppaus tarkoitti aika lihapitoista dieettiä .. samalla ollaan kyllä alettu syynäämään asioiden sisältämät lisäaineet ja kaikenmaailman vehnägluteiinit vähän tarkemmin. Ehkä se täysliha ja salaatti on kuitenkin parempi vaihtoehto kuin kaupan kasvispyörykkä :P

Kyllä, siitä se varmasti johtuu jos paino ei tipukaan!

Oikeastihan sitä pitäisi syödä oikein ihan vain sen takia, että tulee parempi olo kun ei jatkuvasti vedä vehnäleipää ja sokeria. Mutta kun ne on niin hyviä!