lauantai 14. maaliskuuta 2009

Monivalintapervoilua

Vähänkään BDSM-foorumeita tai Collar Me-tyyppisiä pervojen deittisivustoja seuratessaan törmää aika äkkiä käsitteeseen "BDSM checklist". Google löytää hakusanalle reilut 30 000 osumaa, listoja on monenlaisia mutta perusperiaate on sama.

Ajatus monivalintalomakkeesta, jossa listataan melkoinen määrä enemmän tai vähemmän kinkyseksiin liittyviä asioita ja mielipiteitä niistä yksi-risti-kaksi -tyyliin tuntuu jotenkin kummalliselta. Täytin kiltisti Collar Me:n listaa, koska tottakai yhteisillä kiinnostuksen kohteilla on suhteen kannalta väliä. Mutta jos Poika olisi suhteen aluksi lyönyt eteeni viisitoistasivuisen kyselylomakkeen, olisin luultavasti juossut karkuun samantien.

Omasta mielestäni lomake antaa asioista kovin yksiulotteisen kuvan, enkä haluaisi antaa erityisen paljon vastuuta omasta henkisestä ja psyykkisestä hyvinvoinnistani sellaisen henkilön käsiin, joka keskustelun sijaan lukee mieluummin paperista mistä minä pidän. Puhumattakaan siitä, että todistettavasti ainakin minun kohdallani ehdoton EI voi muuttua muotoon "lisää, kiitos". Asioista keskustellessa asiansa osaava Dom löytää helposti alueita, joille sub ei ehkä itse aktiivisesti halua astua mutta jotka kiinnostavat silti. Lomaketta täyttäessä ne jäävät näkemättä.

Tämäkin normitetun BDSM-kulttuurin ihmettely johtuu epäilemättä siitä, että minulle D/s:n toteuttaminen parisuhteen (tai jonkinlaisen intiimin ihmissuhteen) ulkopuolella on kovin vieras ajatus. En osaa erottaa kinkyseksiä tai muitakaan D/s:n osa-alueita omasta tunne-elämästäni niin täysin, että voisin kuvitella haluavani päästä ventovieraan piiskattavaksi. Minulle se olisi yhtä tyhjä kokemus kuin vaniljaisemmat yhden illan jutut - molemmilla on paikkansa, mutta mieluummin olen läsnä muutenkin kuin fyysisesti.

ETA : Poika on jo kovin tottunut (ja mitä ilmeisimmin myös mieltynyt) mukanokkeliin loppulauseisiini ja valitti, että tästä tekstistä sellainen puuttuu. Mainittakoon siis vielä, että noista lomakkeista tulee mieleen Veikkauksen yksi-risti-kakkosen lisäksi ala-aste:

"Alatko oleen mun kaa?
[ ] kyllä
[ ] ei
[ ] ehkä"

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Alatko oleen mun kaa?
[X] kyllä
[ ] ei
[ ] ehkä

Dramaqueenitis kirjoitti...

You the cutestest :)

A kirjoitti...

poika varasti mun kommentin! :D