maanantai 16. toukokuuta 2011

Terve kuin pukki kaalimaan vartijana.

Nyt sitä sitten ollaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan terveitä myös me sadomasokistit, fetisistit ja transvestiitit.

Toivoa sopii, että tämän päätöksen myötä "poikkeavan" seksuaalisuuden negatiivinen leima edes vähän haalistuu, kuten ilmeisesti tarkoitus oli vaikkei sitä tietenkään itse virallisista perusteluista erityisen selkeäsanaisena löydy.

SETA:n alkuperäisessä esityksessä kannatettiin myös transsukupuolisuuteen liittyvien diagnoosien irroittamista mielenterveyden häiriöistä omaksi ryhmäkseen. Transsukupuolisuuden säilyttäminen tautiluokituksessa on tärkeää siksi, että se varmistaa esimerkiksi hormonikorvaushoitojen saamisen.

Uudistus on ehdottomasti askel oikeaan suuntaan, siitä pisteet THL:lle. Nyt pitää enää selvitä tästä identiteettikriisistä kun ei enää olekaan sillai vaarallisesti poikkeava, vaan ihan samanlainen tavis kuin muutkin.

PS. Juhlapostausta pihistellään kunnes välineistö ja oman elämänsä huippumalli ovat kuvauskunnossa, mutta sitä ei suinkaan ole unohdettu!

Ei kommentteja: